Sunday, June 12, 2011

Home » , » Masakan Thai

Masakan Thai

aq sgt familir dgn kota singa kerna dulu penah bermaustautin disane 8 purname ..
spjg berada disane masakan thai adalah menu yg boleh dikatakan aq jamah everyday even off keje pun..
tiada yg pelik masakan thai ni,yg paling sinonim dgn masakn thai ni rase masam2 manis mmg tak tinggal..
pendek kata 'makan berselera,perut kinyang hati pun senang'..
emm walla,mebeles orait teng.. alhamdulillah..

---------------
mari kite tgk sebahagian menu2 utama masakan thai yg sgt popular dikota singa,kesemuanye sudah dinikmati dgn penuh tertib *tak gelojoh taw*

tomyam thai masam2 manis

nasi goreng nenas

kari ayam hijau

sayur kai lan sos tiram
Salad Mangga

tauhu telur

satay ayam madura
ini sebahagian saje...nk makan ini sume ade pantang taw...
pantang jamah,dijamin tak cukup..ngee
kpd mereka yg nk cube menu masakan thai di atas boleh berkunjung ke kota singa..
nk guide tourism boleh text di komen..amboi!!
-----------
dulu mkn percume je..skrg mkn sane at leat kena ade 50 dolar singapore dlm poket..adoi
12 Jun 2011 / 10 Rejab 1432
-uchi kay-f ahmad-


21 people love me:

maisyah said...

wei..tu gambar2 makanan dr majalah ka? hahaha...ya la..ko seja la p jumpa 'singa' tu.. mahal geng..

Uchi kay-f @hmad said...

sigu:hi3,taklah dri tenet sak kitew copy paste...isk ndak mahal bah xsampai pun 30 dolar...

Bigdaddyz said...

salad mangga tu mmg terancam tekak ni...heeee

Uchi kay-f @hmad said...

BD:oh murah tue 5 dolar..

Nurul said...

bestnye.. teringat time kecik2 di pasir gudang.. slalu mkn mknn thai hujung minggu dengn family..

Uchi kay-f @hmad said...

nurul:oh yaka sis,kat sane mmg rmi yg pndi masak thai tapi rasenye urg kelate teu..

Kendra Bing said...

Discover blogs, pics and videos you otherwise wouldn't have at http://kendrabing.com. Or submit your blog postings to be part of the big collection.

Uchi kay-f @hmad said...

KB:oh nice tvm......

Nava.K said...

goodness, the fried pineapple rice presented in class.

Uchi kay-f @hmad said...

NK:yup agree wit U.....

Ardini Humaira said...

kari ayam hijau tu mencuit mata dni la... :) cam menarik je nak cuba. jap lai nak cari resipi la hehe



p/s: malam ni dni baru start bw.. lama sepi sepau sebab exam kikiki

LiFe KaMi said...

dulu pergi singapore mkn kat kedai mamak je, tak pernah lagi singgah kedai siam..
kami mmg minat giler mknan siam ni, area sempadan kedah ada byk..:)

Uchi kay-f @hmad said...

dini:emm boleh lah cube taw dini..

oh ok welkem back to BW..


LK:oh yaka, skrg pun dah bersepah2 stall siam ni tapi tak same kot..

Redbloodsnow said...

Nasik nanas n green curry tu zie suke giler taw. sgt nangis rasanya...gulpppp gulppp

bilalahhhh boss nk ajak gi lunch kat thai restaurant lg ek..hehe

dotblogspotdotkom said...

fuh... cite pasai mkn... tetiba je perut jadi lapo...

tiha said...

dulu selalu makan...sebab duduk dekat dengan kedai yg tukang masaknyer dr thai tp skunk smnjak dia dh balik thai...Walaupun menu yang sama tp tukang masak lain ttp x sama rasanya...betul x...

brat2104 said...

wah!! gambar je ke?? tolong la masak juga utk kita nii....

bspotgurl said...

salam. lama x singgah sini. tiba-tiba today nampak tomyam kat blog encik kf.... sedappnya tomyam..tomyam thai mmg bestt & hot kan?

Uchi kay-f @hmad said...

zie:oh zie pna mkn ke? mmg sdpkan mskn thai tue..

paci:oh sile pergi restoran thai yg berdekatan, ngee..

tiha:iya2 setuju..;)

cik mai:uikna kitew pun urg yg masaknlah..

BB:hai, lame x singgah sini cuti pjg nmpk?

haah thai tomyan mmg berbeda dn sgt2 sdp..

hanjila said...

wa... mcm sedap je...^-^

Uchi kay-f @hmad said...

hanjila:mmg sdp bah..lagi2 percume ngee...

 

Copyright © 2014 Hak Milik Eksklusif Uchi Kay-f Ahmad.