Friday, January 20, 2012

Home » , » 20 Januari 2012

20 Januari 2012

di sebuah restoran mewah

joe: weng..weng...buat gaya ala petik gitar (si joe saje2 ushar awek sebelah meja )
pelayan: iye incik nk order ape..
joe: makanan ape iye yg sdp kat sini..
pelayan: emm asli romani yg disalute keju dan selaputi kacang hazel..
joe: (buat 2 mcm pernah dgr name menu) ohh asli romani..okeh2 ai nk 2 set (sambil tunjuk dgn jari)

pelayan: baek incik
joe: err..fish cake ade..ai nk 2 set jugak
pelayan: yg tadi tu cancel..
joe: saper suruh cancel..ai nk sume..ai lapar...

sejam kemudian..

joe gelabah sambil cover muke dgn senyum2..seluk poket seluar dan poket jaket..

manager: iye incik ade ape2 masalah ke..
joe: emm err..(tersengih-sengih) err duit saya tertinggal..
manager: oh  emm bani (pelayan) telefon polis..
joe: wowowow..bani...bani..relax hal kecik je..

si joe bgn kemudian open briefcase gitar karen beliau

joe: incik ni gitar warisan bapak saya..
manager: gitar buruk ni..
joe: incik gitar buruk (separa menjerit) incik taw seni tak? arr kenal carlos entenna..gitar ini telah digunekan semasa konsert di vostosk thn 1989..slps abis je show,dia telah mencampakkan gitar ini dikhalayak urg ramai kemudian terkena kpd kepala bapak saya..

manager: okehx2 sudah..jgn lambat (amik duit)
joe: keluar restoran kemudian pergi amik duit..

*tak salah nk mencube mknan yg sedap2 cume pastikan duit tak tertinggal kan..

best regards,man og south land

11 people love me:

chunna said...

haha.... eksen sgt kan...

anamizu kaito said...

TRICK joe tu boleh jalan ke tu??? hehe cian die =P






luv,
cik ana

chunna said...

haha. lawaks. eksen sgt kan..

Uchi kay-f @hmad said...

chunna:si joe tu mmg suke buat lucu &eksen

ana:trick terbaek bah ini...hahaha

syabab said...

lebih kuang cm kes syabb br2 ni tp g gunting rambut..nk try kt profesionalnya stylist.. tgk2 die bg siap rebonding bagai perrghgh syabb tgk harga smbil2 rambut di steamkan ngn mesin uh..harga mau nk ratusan lebih...gulp~~ nasib bek in the end of the day leps dua jam die mengunting,mencuci n rebondingkan rmbut syabb... kene byr xsmpai rm80...huhuhu.. sbb time uh poket syabb mang cukup2 seratus..moralnya mcm uchi ckp nk g try mknn sedap leh tp duit mesti cukp..hik3..

aleen aiden said...

asli romani ni mende macam mane ye?hu3

eh,dah lama juga xlawat blog gadis jawa tu.dia dah xde? tengok blog dia ade je apdet tadi?apa maksud anda she's gone tu?hu3

Eera Shera said...

penah nk beli x cukup duit..peh malu gila haha

Hanie Dew said...

nak gi makan sedap sedap pastikan singgah atm dulu. hahahahahha..

hasni said...

hai kf
lama xbertandang sini

Reena said...

pastikan kedai yg kita pegi makan tu dekat menu dia dah siap2 harga sekali. Sebelum tu, check duit dalam poket tinggal berapa. Hehe

Paris Lipton said...

penah mkn kat oldtown rmai2 tehegeh dpn kaunter byr duet kutip sorg2...malu tp pedehal...
eh mana bah kaw mghilang?

 

Copyright © 2014 Hak Milik Eksklusif Uchi Kay-f Ahmad.