Wednesday, September 14, 2011

Home » » Tahukah Anda ? : Fakta Kerja

Tahukah Anda ? : Fakta Kerja


okeh sambung pasal segmen tahukah anda ..

 tahukah anda..

- waktu kerja anda akan menjadi lebih singkat jika fokus pada kerja yang dilakukan dari hanya melihat jam di hp menunggu waktu mahu pulang..

- bekerja itu sebahagian dari ibadah namun lebih banyak orang tersalah tafsir hanya tumpukan bekerja dari dirikan solat sedangkan itulah ibadah yang paling utama..

- kadar peratus orang menjadi stress disebabkan beban kerja adalah sama banyak dengan orang yang stress kerana tidak punyai kerja.

- sebahagian dari kita terpaksa membuang banyak masa dalam perjalanan pergi dan balik ke tempat kerja.

- sebahagian dari kita sgt bersukaria mengisi masa senggang diwaktu rest kerja dengan menaip dan mengomen di laman blogspot selain twitter dan facebook


 ps:- sgt suke dgn fakta yg akhir...LoVe U Lah ^-*

10 people love me:

teha said...

betol2.. bila fokus , mesti rse cam kejap jee.. hehe

eVa said...

betol2!.. hari tu sy keje tahan diri tgk jam.. simpan dlm locker haha

kalau tempat keja ada tempat solat kan bgs..

yup! stress masa keja oke lagi sbb dwit masok ujung bulan.. dr tak keja stress dua2 skali.. hoho.. kesian pulak..

yup2! sbb jem!!

haahah.. itu pasti! utk release stress masa rehat hehe

Uchi kay-f @hmad said...

teha:yup,betul tue...^-*

eva:bhahaha thn diri iyer...emm

xper bole diusahkan tmpt solat tue,tapi stress jugak tue..

iye2..setuju!

ILA HonEyBuNNy said...

kerja itu satu ibadah kan...

k kita lalukan dengan hati yg ikhlas pasti rasa sekejap ja n happy..;)

Hanie_Dew said...

meamng masa singkat kalau keje tak singkat.

ofis aku tgkt 18, surau tgkat 1, malas nak turun bawak, aku solat je kat bilik meeting. hahahaha..

ye ke sama kadar stress. cam anep tu tanam anggur ak untung2 dia tak cakap pun stress.

nek moto la tak buang masa sangkut kat jem.

alah. cam tak biasa kan. kene la tau shortcut tuka tuka tab time buat keje.kang stress plak.

Uchi kay-f @hmad said...

HB:iye setuju dgn nenek!

hanie:bhahaha..luculah ko ni ayt belit2 sek bek aq fhm...

si anep tnm anggur ke? beshnye..ade geng!

ape brg nek moto tgk gwe stay GC je xyah lalu jem2 bagai ni, hanie oit!


hihihi..buat xtaw je..oh ho...

Jue said...

aku bz giler kat tmpt kerja smpi xsdar kol bape..msk keja kol 9am blk keja pun dlm linkungan sama
ofis dah jd 2nd home ><~

stress thp super saiya..nape la gomen xnak amik aku

Uchi kay-f @hmad said...

jue:oic,masa keje aq pun mcm tu jugak,tapi aku puye kje byk tidur dari keje bhahahaha...

ni mesti byk tgk dragon ball!

Hana Soffelia said...

Punnn suka dengan fakta yg last tu. Lebih baik dari tidur kot. hehe

If kerja banyak dan tak membosankan, rasanya macam kejap je masa berlalu.

Uchi kay-f @hmad said...

hana:tapi saya sllu tidur even bukan waktu tidur taw! bhahaha..

haah betul tue..

 

Copyright © 2014 Hak Milik Eksklusif Uchi Kay-f Ahmad.