Thursday, September 08, 2011

Home » » Tahukah Anda ?

Tahukah Anda ?

ini pun segmen baru dalam blog saya..

tahukah anda...

- blog anda akan lebih mesra pengguna jika tiada kod password digunakan didalam ruangan komen blog anda.ini secara tidak langsung menjimatkan masa bloger yang ingin memberi komen "berbakul-bakul" disetiap entry blog anda.

- saya kerap terlupa menutup bekalan paip air selepas mandi.adakah saya boleh memasang alarm diotak saya? molla!!!

- golongan melayu paling ramai berhutang dalam bab membeli kereta dan rumah,sehingga kini hampir 88% tertipu membayar hutang kerana kesilapan sendiri.

- anda boleh dapatkan rates interest sekitar 2% - 6% untuk pembelian kereta baru dipasaran jika anda bijak berurusniaga dengan penjual kereta dan pihak bank.teori yang harus anda guna ialah semakin tinggi bayaran downpayment maka semakin kurang interest % yang dikenakan jika sebaliknya ..."menipulah tue".


- lagu nyanyian group korean T-ara (tiara) roly-poly dibuat dalam 2 versi iaitu roly-poly dan roly-poly in copacabana.saya suka yang versi asal sbb ia lebih rancak...i like you!


ps:- baru bangun tidurlah..nanti ushar2 blog okeh..*-^

20 people love me:

RinsyaRyc said...

Hoh? Baru bngun?

tahukah anda sal komen, setuju!


>>Tak pasan aritu ai pasang verifiction wrd.. ughh...

Uchi kay-f @hmad said...

rin:bhahaha..ape boleh wat!

tahu tak per!

Hanie_Dew said...

baru bangun tido. huiyo. nak nak malam balik dah ni.

sal komen tu memang leceh kalau ada verifctn word tu.

lagi satu lagi bagus buat komen pop up.

flying kiss tu dah tepek kat entry tu ha ditjukan untuk semua. sila la tangkap. ada sayap tu.

Uchi kay-f @hmad said...

hanie:hihihi..lerlebey tidurlah..

haah setuju,bagus blog teda password kan.

tak dpt tangkap...die terbang tinggi dah flying kiss tu beb!

dotblogspotdotkom said...

tahukah anda.... bila ade yg jengah blog pakcik... lepas tu bila klik nama depa.... tetiba klr.... invited only....

macamana nak jengah belog depa tu?...

Uchi kay-f @hmad said...

pacidot:bhahaha..lawaklah ko paci!

hanjila said...

lagu TTL oleh t-ara dan supernova jg ada empat versi, tp versi yg pertama ttp best (:

Uchi kay-f @hmad said...

hanjila:oic..okeh nnti nk dgr thru utube!

Hanie_Dew said...

uchi kalau tak dapt nak buat camana kan. tu guna sayap turbo.sebab tu laju.

men bowling malam la best. lagipun tak ramai orang sangat. group kitorg je. masuk longkang tak malu sanagt. hoho

Uchi kay-f @hmad said...

hanie:iyelah kan pasrah lah aq mcm ni.patutlah laju pki turbi rupenye ceh!

adoi mem masuk longkang iyer..same dgn gwe..ops!

Hanie_Dew said...

owh..tidak tidak. sebenanya tak masuk longkang pun saje je bagi ko kantoi. hahaha..kan dah tau ko men bowling masuk longkang. =) bijak tak i.

Uchi kay-f @hmad said...

hanie:bhahaha..terk0n0 den.ceh!
iyelah2 U bijak,itu tak dinafikan..molla!

ILA HonEyBuNNy said...

ya saya tahu....hehe..

sekarang baru bangon tido lagi ker?hehehhe..

Uchi kay-f @hmad said...

HB:okeh klu dah taw taw!

ngee..eh taklah ila..opss molla!

eVa said...

eheh skrg tempat comment sy dh jd pop out.. hari tu tau.. sgt menyusahkan.. tp skrg mudah.com kan.. hahah

Redbloodsnow said...

bagus segmen terbaru ni. weols dpt info..hehe. lama dh zie tak buat segmen tahukan anda cam gnie taw

mim alif lam sin dh skrg..HOHO

Uchi kay-f @hmad said...

eva:oh iyeke tapi blog eva dah ok bab komen tue...molla!

zie:oh dulu zie ade buat ke?okeh terima kasih taw..

ala zie rajen updated blog jugak mne ade mls!

Sarah Mohd Saleh said...

ohh sy br tahu awak nih kuat pelupe..kene mkn kismis nih.hih

Uchi kay-f @hmad said...

sms:bhahaha..bak kismis boleh?

Jue said...

Last time pnah ltk verification word tu sbb takut ada yg spam komen pastu remove utk memudahkan reader

Dan lg prefer comment yg pop up, lg cepat pastu snang nak curi2 komen time tgh bz bkerja hihi

 

Copyright © 2014 Hak Milik Eksklusif Uchi Kay-f Ahmad.