Saturday, January 14, 2012

Home » , » 14 Januari 2012

14 Januari 2012

mari bace dialog lagi...

tauke lim: sid..saper name tue?
sid:  (tersengih) oh..ini joe..sambil si joe senyum sikit..

tauke lim: hangpa dua ni pakar iyaa..pandai resia..simpan resia tak baguih..haper citer pasal setem ni sid,kat luar kecoh psl setem ni..
sid:  setem??? (sambil buat muke bluurr) si joe pun turut buat muke ketat..

tauke lim: sid,hang suke mkn ikan tak?
joe: oh sid mmg suke mkn ikan..

tauke lim terus ajak sid dan joe ke tmpt akuarium ikan piranha..sambil berkata .." org tionghua percaya..ikan ni..byk ade ong tau.." hihihi

tauke lim: ..oh piraaaanha...gigi depa tajam ..macam pisau cukuq...hihihi..diorg ni pandai pinjam wang tapi tak reti nk bayar..kenalah ajar sikitkan kalau tidak org luar tidak hormat pd lim..ape org puteh kata tue..jangan khianat pd org yg beri makan.. hihihi..

si joe dan sid tertelan air liur slps melihat seorang pelanggan tauke lim diseksa dgn jarinye dimkn oleh ikan piranhna kerna tidak bayar wang kpd tauke lim..

tauke lim: cepat sid bagitaw psl setem tue..( bernilai 4 juta usd)..
si joe dan sid terpaksa memberitahu rancangan diorg untuk merompak setem yg bernilai 4 juta usd kepd tauke lim...

moral: jangan jadi jahat sebab ade lebih jahat dari anda yang akan sentiasa ambil peluang ke atas diri anda dgn permainan "psikologi"...

best regards,man of south land..

26 people love me:

My Life's Journey said...

Mat pagi uchi ..menarik la dialog ni ..ikan pirahna uuu seram .. tapi ikan pirahna tu kan tak seganas yang kta pikir kan?

Uchi kay-f @hmad said...

umi:ikan tu mmg sudah tabiat begitukan..kite yg buat urg pikir ikan ni ganaz kan umi!

setuju dgn umi!..ohsem..^-*

anamizu kaito said...

uchi!!!!!!!!!!! hehe




ikan piranha gigi tajam.. pd hal kalo x kaco die,die x kaco kite pon kan? MANUSIA je gatal suke huru hara kan org laen..huh~




uchi,meh la mamam tart telur..hehe



luv,
cik ana

Hanie Dew said...

yang lebih jahat dan ambik kesempatan tu jugak lebih licik dan kejam.

ko kan kemain nak kipas sampai berasap. ingat sate ke. hahahahaha..
errkk...tetibe teringin mkn sate.tengok..

Bella Bell said...

dialog filem setem kan? hehehe.


kadang2 orang lagi takut kena gertak bila guna permainan psikologi ni. huhu.

Cik Rose Cute said...

betul tue...kita buat jahat kat orang nanti ada balasannya....

Uchi kay-f @hmad said...

ana:cik ana suke mkn ikan tak? hihihi..oic tart telur..jgn abiskan..

hanie:beserlah tue..is fair wat!

hahaha..satey2...


bella:haah bella...

sis rose:jom buat baek!

Potrait Admirer said...

memeng betul..nasib bk tak bg kat buaya trus hihi..

Uchi kay-f @hmad said...

PA:itu psiko je...

Paris Lipton said...

wat comes around go around, wehhh hang yg dok menghilang....hehe

marina anakcikbob said...

jangan jadi jahat sebab akan ada org lagi jahat daripada tu.
jangan jadi baik sebab akan ada org lagi baik daripada tu.
eh, apa aku merepek ni??

siti kektus said...

hihi. ada tengok cerita setem yg ada dialog ni. si aflin shauki sama laki nya vanida imran tu. :)

Reena said...

padan muka dia, sape suh buat jahat kan dah kena balas dengan orang jahat jugak. Hehe

Lifesaver Hamzah said...

saya tak pernah tgk cter setem ni...rasa nak tengok plak

My Life's Journey said...

Mat pagi uchiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii .. mana ikan pirahna tu ..bio umi goreng die ..goreng pun sedap. Klau tak pun kite buat asam pedas je uchi hahahahaha


Trm kasih uchi .. betul tu ..cian ikan pirahna dibuat spekulasi mcm tu .. mentang2 la gigi die tajam hihi

Ardini Humaira said...

gigi depa tajam.. takoitttt :D

Rtp Farra Arisha said...

emm, jangan biarkan orang mengambil kesempatan di atas kesempitan yang kita lalui juga. berbuat baik berpada-pada, buat jahat jangan sekali :) ntar hukum karma yang bakal menghukum kita pula. have a goodday!

Hanie Dew said...

konpius??? npe lak.

jmmpt mkn waffle.

Hanie Dew said...

ko baca ke tak intro tu aku kata aku pegi giant teserempak scene penuh dramatic.LOLOLOLOLOL.

My Life's Journey said...

Uchiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii .. umi dah gi site tu ..waaaa belum nampak apa2 lagi tau ..sebab line slow sangat ..apapun ..nice info :) ..nanti umi terjah lagi kat sana :)

Hanie Dew said...

blog tu ko punya ke uchi.

aku telupa plak nak letak nama tadi.huhu..

xde idea nak up entry hari ni. buat sambungan entry semalam. =p

Hanie Dew said...

tak tekezuuut pun. haha

Hanie Dew said...

aku baru makan satay semalam 10 cucuk.hahhahaa..hari ni nak ciken chop.

baju merah biru aku. what????? homaicoach.

Hanie Dew said...

hoi gelak kuat kuat kang sakit tekak baru tau!

nasha sanza said...

hehe..memang ada maksud yg tersirat...

Jue said...

btul2..jgn buat khianat ngan org yg kasi kita mkn tp tp kna tgk situasi. kalau org tu parent xpe, tp kalau bkn..hi hi bye2 la haha

 

Copyright © 2014 Hak Milik Eksklusif Uchi Kay-f Ahmad.