Thursday, June 03, 2010

Home » , , , , , , » Cinta Sang Ratu......

Cinta Sang Ratu......


Salam..

Cinta Sang Ratu.....ramai yg kata novel sambungan dari Bagaikan Puteri ini agak mendatar @ kurang menyengat..sungguhpun begitu,ia agak istimewa kerna ia mengisahkan bagaimana sunan bertemu jodoh dgn musuhnye sendiri iaitu ratu sulaman dari pulau utara dan haryani pula berase cemburu bile dani (keponakan sunan ) memberitahu ratna isteri kepada sunan akan menentang sunan atas kemaslahatan bujukan sihir maharani anantha pulau utara...benarlah cinta itu buta..

kita benar2 teruja membace novel ini untuk mengetahui plot penceritaan untuk novel seterusnye iaitu Hijab Sang Pencinta yg dibace dahulu sblm novel ini dibce..*hairan kan..

sebagai insan..aku sayang padamu.. ini adalah ayat sakti laksamana Sunan..

"tatkala cinta berbisik
suaranya memuji tuhan
pabila rindu berbisik
rasulnya jadi pilihan.."

ps:-sampai terbawa tidur ..........^-^

32 people love me:

ardinihumaira said...

RAM pandai main ayat..dni suka.. hehe.. kalo baca memang melopong je kagum dia punya ayat..

Welcome to MyBlog ;)

miss_eliana said...

wah..ni betol2 update cite trilogi sunan neh.. hee~ :)

bdw,cmne bole langkah bendul bc Hijab Sang Pencinta dulu neh? hehe

bspotgurl said...

KF, I mmg totally takde idea langsung pasal novel ni tapii I rasa mesti best kan?

Uruchimaru @ kf said...

ardinihumaira berkata...:iye dni beliau mmg berbakat mengolah jln citer !

Uruchimaru @ kf said...

miss_eliana berkata...:haah lah !

langkah bendul? hehe yg sbnrnye thn 2005 dh bce novel bagaikan pu3,pastu..igtkn tiada sambgn..ntah mcm ner thn lps ade blog citer psl smbgn..ade 2plak tue..jadi kita bce yg last hijab then baru cinta sang pencinta lastly bagaikan pu3..

Uruchimaru @ kf said...

bspotgurl berkata...:iye best bspotgurl..better beli bagaikan pu3 pastu baru beli yg next chapter..!

¶A.K.I¶ said...

bro kf!~

aki swo buat cerpen sndri xnk...
kn da bermadah madah sbb tak terluah!
hehehee

Hazzy Ishak said...

ayat kf skg berbunga2, apakah?

jane said...

bahahaahahahah

>________<

sume novel abg ram aku dah khatam...
he's the best novelist ever in MALAYSIA

kalao buat file sure meletops...

sila baca MIKHAIL pulak!!!!

perghhhh kalo wat action thriller sure best!

hikS!!!

luv u abg ram;)

Uruchimaru @ kf said...

Hazzy Ishak berkata...:ekk? eh itu ayat dlm novel ler hazzy!

Uruchimaru @ kf said...

¶A.K.I¶ berkata...:aki itu madah dlm novel ler..!

Uruchimaru @ kf said...

jane berkata...:iye ka? klu ade movie mungkin tak sama jane !

Miss Nurul said...

yups.. sambungan. tp x sebest bagaikan putri kan. huhu.

anyway..long time no see (^_^)"

Dee said...

peminat tegar RAM ni..

@ien_R@z said...

sememangnya perlukan ketenangan time baca novel2 penulis nie.. hehe

Uruchimaru @ kf said...

Miss Nurul berkata...:tapi kita bce jga nurul!

kita jga maaf lame tak jengukblog kamu!

Uruchimaru @ kf said...

Dee berkata...:hee...benar bagai dikata kak Dee

@ien_R@z berkata...:haah..kena amik masa yg sesuai !

Ivy Metaga said...

hai kf..lama tak singgah sini, rindunya...how are you hehe...

Azuan said...

sumpah aku tak tahu buku apa nie huhuu

Uruchimaru @ kf said...

Ivy Metaga berkata...:kita jga ivy!
kita baek 2saje..!

Azuan berkata...:ini novel

baby berry said...

isk..bagaikan puteri pn tak sempat nk baca lagi ni.

vidadarisakura said...

lama gila aku nda baca novel

Uruchimaru @ kf said...

baby berry berkata...:oh tak ape ade masa boleh bce..

vidadarisakura berkata...:bah pi beli pastu bce pastu kasitaw klu sda bce !

~miszirdawaty~ said...

if da suami cm sunan, kn beh.
lalala~

Uruchimaru @ kf said...

~miszirdawaty~ berkata...:isnya Allah ade..pu3 !

hasni said...

novel ni best!
tp y hijab sang pencinta xtgk lagi

Uruchimaru @ kf said...

hasni berkata...:oh begitu yer..dlm HSC,sunan bertemu semula dgn haryani dan keponakannye dani !

kenwooi said...

it has been quite some time since i last read a malay novel =)

Redbloodsnow said...

my fav novel ever. the best among the best!!! akue ke empat² trilogi bagaikan puteri tuh taw KF. laksamana sunan lelaki perfect di dunia nih.

kalaulah bbtol wujud lelaki cam gnie ek. lelaki bertanduk dua (merujuk pd zulkarnain) hikss

Uruchimaru @ kf said...

Redbloodsnow berkata...:emm,nnti kita kupas ttg hal itu..!

kenwooi berkata...:ok nvermind!

(mIsS AsHy)musafir di bumi ALLAH said...

cinta sang ratu is the besh la.....cinta sufi pown besh...konklusinya, suma cter RAM tertalu besh.....tak sbr tunggu smbungan yang ke 5..huhu

Uruchimaru @ kf said...

(mIsS AsHy)musafir di bumi ALLAH :yup kita masih blm abis bce novel cnta sufi..

 

Copyright © 2014 Hak Milik Eksklusif Uchi Kay-f Ahmad.